RONJA TACKAR FÖR 4 HELT UNDERBARA ÅR MED BREATHINGTWILIGHT!

THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN PART 2 - PÅ BIO NU!

söndag 11 september 2011

BreathingTwilight minns: 9/11

Den elfte september nådens år 2001 är ett datum som få kan glömma. Då inträffade den största terrorattacken världen skådat, nämligen de koordinerade flygplansattackerna mot World Trade Center och Pentagon i USA.
Just nu när jag sitter och skriver det här inlägget, så är det nästan på minuten tio år sedan World Trade Center's norra torn rasade. Totalt så dog nästan 3000 personer vid WTC, och de hade sammanlagt 87 olika nationaliteter.

1.506.124 ton bråte forslades bort från attentatsplatsen. Över tretusen barn förlorade en förälder eller nära anhörig. Över 1500 personer förlorade sin livskamrat. Byggnaderna fortsatte att brinna i 99 dygn efter attackerna.
20% av alla amerikanser kände någon som dog eller skadades i attackerna. En dag förändrade världen för alltid.
Vi får aldrig glömma. Vi får aldrig kapitulera för ondskan i världen, vi måste stå enade för att vår värld ska kunna överleva. Det spelar ingen roll vilken hudfärg vi har, vilket språk som är vårt första eller vart vi bor. Vi måste stå tillsammans mot terrorismen och visa att aktioner likt dessa är någonting vi fördömer och att det aldrig kan accepteras att använda våld för att nå politiska eller religiösa syften.

När sjuåriga jag insåg vad det var som hade hänt så blev jag förskräckt och rädd. Jag trodde att attackerna var början på världens undergång, och på ett sätt så kanske den farhågan besannades. Efter elfte september så försvann den gamla världen som kännetecknats av öppenhet och en glädjefylld kultur, och den ersattes av hårdare regler kring inresetillstånd och en ökad säkerhetskontroll på både flygplatser och andra ställen.

Många andra har beskrivit händelserna som scener ur någon dåligt gjord actionfilm, och jag tror att vi än idag har svårt för att verkligen ta till oss vad det var som hände. Vi vill gärna att ni delar med er av just ert intryck av elfte september, och vilka tankar som rör sig hos er nu på tioårsdagen av den hemska händelsen.

Ni kan lämna era åsikter i en kommentar eller maila dem till breathingtwilight@hotmail.se
Vi kommer absolut inte att publicera namn på bloggen, och inte heller kommer vi att skriva ut er berättelse utan er tillåtelse. Att dela med sig av berättelsen kan vara ett sätt att bearbeta tankarna och intrycken som en sådan här allvarlig händelse oundvikligen för med sig, och vi fungerar mer än gärna som ert bollplank! ♥

Avslutningsvis så skickar jag med er några nyhetsrapporteringar från attentatsdatumet och några bilder. Den första rapporteringen är från den engelska kanalen BBC och den andra från svenska SVT. Repotagen innehåller starka bilder, så känsliga läsare varnas.
Vi får aldrig glömma.










KStew & RPattz i franska `Premiere Magazine´ + ny stillbild från BD!


Ovan ser ni omslagsbilden till det nya numret. Klicka på `Läs mer´ för att läsa intervjuerna (oöversatta tyvärr.. Jag hoppas att ni är bra på engelska!), se scans från tidningen samt se den nya stillbilden från Breaking Dawn: Part I!

Nya bilder från `Anonymous´ (Xavier Samuel och Jamie Campbell Bower)






Sources:
MTV
&
DiarioTwilight
via
Team-Twilight

Carpe Diem // Emma

Noel Fisher gästspelar i "Criminal Minds"

Jag är en av de människor som verkligen älskar kriminalserier, och en av mina favoriter är "Criminal Minds". Gissa om jag blev glad när jag fick syn på denna bild där Noel Fisher (Vladimir) gästspelar i episoden "One shot kill"? ♥♥


via

Carpe Diem // Emma

2 nya outtakes på Xavier Samuel (by Hedi Slimane)



sniiigg!

Be Safe/Ronja