RONJA TACKAR FÖR 4 HELT UNDERBARA ÅR MED BREATHINGTWILIGHT!

THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN PART 2 - PÅ BIO NU!

lördag 26 maj 2012

Cannes Film Festival: Premiär för ` Cosmopolis´ (Robert Pattinson)

Cannes Film Festival är, åtminstone så vitt jag vet, en av de största och mest prestigefyllda filmfestivalerna som finns. Som lite intressant bakgrundsfakta så kan jag tala om att festivalen grundades på 1930-talet som en motpol till filmfestivalen i Venedig, eftersom att denna styrdes av fascister och nazister. Det dröjde dock ända till mitten på 1940-talet innan den första festivalen i Cannes gick av stapeln, och då var andra världskriget över och de fascistiska och nazistiska makterna hade gått under.

Filmfestivalen i Venedig levde dock vidare och i skrivande stund så är det den äldsta fortfarande pågående filmfestivalen i världen där bland annat storfilmer som `Brokeback Mountain´ och `Somewhere´ (med Elle Fanning i en huvudroll) har haft premiär. I år så har två stora twi-kopplade bilder premiär på festivalen i Cannes: `On the Road´ med Kristen Stewart (som vi presenterat i ett annat inlägg) och `Cosmopolis´ med Robert Pattinson som ni kan läsa mer om här nedan. Som en liten hint kan nämnas att Kristen, tillsammans med sin OTR-motspelare Tom Sturridge, närvarade på premiären av `Cosmopolis´. Otroligt snällt av våra huvudrollsinnehavare att ställa upp för varandra, tycker vi på BreathingTwilight.

Delar av `Cosmopolis´-casten. Från vänster: Producent Paulo Branco, manusförfattare Don Dellilo, Juliette Binoche, Robert Pattinson, regissör David Cronenberg, Sarah Gadon, Emily Hampshire och producent Martin Katz.
Delar av `Cosmopolis´-casten. Från vänster: Producent Martin Katz, Emily Hampshire, Sarah Gadon, regissör David Cronenberg, Robert Pattinson, Julijette Binoche, XX, manusförfattare Don Dellilo och producent Paulo Branco.
Robert Pattinson och Juliette Binoche
Det kan inte vara lätt att undvika sådana här bilder, tagna i stundens hetta, när man är omgiven av ett femtiotal olika fotografer. Stackars Robert.
Som sagt, många fotografer fanns på plats.

Kristen Stewart och Tom Sturridge (som för övrigt är en av Roberts bästa vänner, visste ni det?)
Supervackra Kristen var otroligt glamorös i sin blodröda klänning från Reem Acra.
Precis som i fallet  `On the Road´ så föregicks premiären av `Cosmopolis´ av en presskonferens och fastän jag ännu inte hittat någon youtube-video där den finns så kan jag länka direkt till Cannes Film Festival's officiella hemsida, där ni kan se presskonferensen i sin helhet. Klicka här! I samband med presskonferensen så togs också några bilder, se dem här nedan!






Sources:
RobertPattinson 1 / 2
ThinkingOfRob
CelebrityChatta
WhosDatedWho
KristenStewartNews
RobstenDreams

Carpe Diem // Emma