RONJA TACKAR FÖR 4 HELT UNDERBARA ÅR MED BREATHINGTWILIGHT!

THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN PART 2 - PÅ BIO NU!

onsdag 16 november 2011

The Twilight Saga: Breaking Dawn part 1 - Recention av Ronja

Som ni säkert sett så har Olivia varit snabbast och gett sin recention om BD och nu tänkte även jag slänga in lite kommentarer (såg filmen för ca 2 h sen) kan inte lova att det blir helt spoiler fritt men jag ska göra mitt bästa för att inte slänga iväg några saftiga detaljer ;)

Först och främst måste jag börja med att säga att Breaking Dawn inte var någon besvikelse - tvärtom. det hade fångat att så himla bra och jag tyckte verkligen om att de drog ut på både bröllop och smekmånaden så det inte hastades fram liksom. scener och citat från självaste boken - STORT plus, Bill Condon är nog den som fångat boken mest i sin filmatisering - även om jag älskar samtliga filmer i sagan - och att SM var med i några sekunder var ju så fint, tänk att få vara med när ens fantasier faktiskt blir till verklighet!
Tillbaka till filmen, Det över lag som var spännande i denna rulle var sättet och vinklar som de lade fram, vi fick verkligen gå in i huvudet på Jacob och på Bella och vara karaktärerna för några sekunder vilket helt klart ger ett djupare syfte i filmen och hela filmen var allmänt så välgjord, de hade tänkt på allt (vad man kan bedömma när man bara sett filmen en gång ;)) och jag lade då inte märke till några större movimisstakes (kul och se sen vad man missat liksom ! ;))
En Edward är alltid lika snygg, chockad som arg som ledsen.
Skrattfest bjöds det på under (spoiler!) bröllopstalen - underbar detalj som precis som allt annat var uttänkt och välgjort!
Stora snackisen är iaf inte bara sex scenerna (som om ni frågar mig inte alls var så mycket sex scener men det var kul att skratta åt den total förstörda sängen) som många har tagit upp innan angående åldergränsen utan de omtalade (spoiler!) födelsescenerna. Har sett i intervju efter intervju hur casten pratat om denna scen och om hur mycket de sticker ut från de andra i filmerna/böckerna men ändå var man inte helt beredd på vad som komma skall. personligen mådde jag inte så bra psykiskt av att se bella efter födseln (mer eller mindre inte under födseln heller) men att de sänkte åldergränsen förstod jag inte riktigt. att Twilight fick 15 års gräns kan man ju tycka var ett skämt (även om andra gången jag såg den första filmen på bio var med om att en tjej svimmade efter att James bitit Bella - alla (inte minst jag) vart irriterade över att de stängde ner filmen en sekund för att få denna tjej att vakna igen, sorry för irritationen tjejen! ;)) sen kom New Moon och samma veva med att överklaga beslutet - vilket man tyckte var rimligt, okej, Bella flyter omkring i vatten lite halvt om halvt helt medvetslöst men det är ändå godkänt på något sätt, sen kom eclipe - inga problem - 11 års gräns trots att de faktiskt skår ihjäl varandra i den filmen (inget för allvarligt dock) men så kommer detta! det finns en annledning till att de fick överklaga så många gånger och jag hade faktiskt tänkt ta med min 11 åriga kusin som i glädjande besked häromdagen insåg att hon fick gå - jag tänker inte ta med henne kan jag säga, det var tunga scener och Twilight Sagan blev plötsligt (precis som Olivia så väl uttryckte det) något hämtat ur SAW. efter detta scener när Edward har gjort sitt och (SUPER MEGA SPOILER!!) i princip inser att det är kört men är ett sånt psykiskt vrak att han inte vill inse det utan hänger över henne istället och vargarna kommer så går filmen tillbaka till det mer normala igen och skräcktimmen är över.
Alla i casten gjorde väldigt bra jobb, dock är man lite såhär petig med vissa utav de mindre rollernas övertygande i vissa repliker men kanske kommer över det när jag ser filmen igen (lätt att haka upp sig på något) men Kristen, Robert och Taylor - wow! känslomässigt så spelar dem suveränt - hade inte förväntat mig så mycket annat men ;)
Roligt avslut precis som på filmen så har jag ända från DAG 1 vetat exakt vart de kommer klippa filmerna - fick frågan ganska ofta i början och vart slutade filmen - som jag förutspått såklart! (skrytmånsen i know ;)) vilket gjorde slutet ännu bättre ;)
Men nu får vi idag vänta exakt ett år till nästa film för The Twilight Saga: Breaking Dawn part 2 släpps alltså den 16 November 2012!
Mycket långt kvar men börja räkna ner redan nu 365 dagar, 2 h, 3 minuter och 45 sekunder kvar, 365 dagar, 2 h, 3 minuter och 44 sekunder kvar... ect. eller så går ni bara och ser filmen igen! ;)
Ska vi sätta (som jag alltid roligt nog gör) betyg på detta (och som alltid betyg på Taylors Magrutor ;)) så får The Twilight Saga: Breaking Dawn part 1; 7½ / 8 magrutor - enda anledningen är främst för skräck scenerna - inte del av sagan kändes det som. men om du nu är från 11-13 år eller mer och ska se Breaking Dawn fundera då finaste ni om ni inte ska ta med er någon äldre eller i alla fall vara beredda på att det inte är nåra snälla och förfinade scener kring Bellas gravititet med, det är bara en varning ;)

Som skrivet kommer jag antagligen vara på biografen snart igen ;) Hoppas att ni hade en underbar upplevelse eller ska ha en underbar upplevelse på BD den närmsta tiden, den innehåller vekligen allt från drama till komedi till romans till "skräck" till action - allt i en och samma film! det ni ;)

Vi vill jätte gärna höra era åsikter såklart så om ni vill får ni gärna kommentera i detta inlägg eller i Olivias eller vilket ni vill och har ni frågor angående något svarar jag gärna på dem i "Blogresponse" som finns i sidolänken här till vänster ;)

Be Safe/Ronja

HollyscoopTV intervjuar Mackenzie Foy (Renesmee)


//Olivia

Hittade en till! Glamour Magazine: Kristen Stewart outtake

Hade visst missat att lägga upp denna! :) Vackra Kristen.
Källa
//Olivia

Kiowa Gordon (Embry): DaMan Magazine outtakes






Källa
//Olivia

Nikki Reed: Seventeen Magazine




//Olivia

Olivias recension av Breaking Dawn!

Åhhhhh herre min gud! Jag vet allvarligt talat inte vart jag ska börja men det får bli såhär.

Breaking Dawn var... Tja, vad ska man säga? BÄÄÄÄÄÄST! Bara SÅÅÅ mycket bättre än alla andra i Twilight-serien! Filmen relaterade sig av allra högsta grad till boken och det var alldeles perfekt. Det var precis som Stephenie beskriver. Lika väldetaljerat och underbart. Scenerna jag har målat upp i mitt huvud under tiden jag läste boken såg ut precis som i filmen. Till och med städerskan på Isle Esme såg ut exakt som jag föreställt mig. Filmen var inte bara rolig, fascinerande, underbar, vacker utan också lite skräckinjagande med tanke på hur fostret sög ur kraften ur Bella och hur hon blev smalare och smalare. Och födseln var nästan som ett klipp ur filmen Saw, så pass läskig var den.

Jag är helt, totalt mållös. Euforisk. Lyrisk. Breaking Dawn var så jädrans bra! Jag grät i stort sett hela tiden.. nästan. Nu måste jag vänta ett år tills nästa.....

Jag ger Breaking Dawn 5 av 5 möjliga stjärnor, om inte mer faktiskt. Har du inte sett den än? SE DEN! DET ÄR EN ORDER! Jag vet att den kommer beröra er på något vis, twilightfan eller inte. ;D

Kramar //Olivia

TTS: BD pt.1 premiären - Backstage!
















Källa
Be Safe/Ronja

TTS: BD pt.1 premiären - Intervjuv med Charlie Bewley



Källa
Be Safe/Ronja

TTS: BD pt.1 premiären - Intervjuer med Nikki Reed och Kellan Lutz









Källa
Be Safe/Ronja

TTS: BD pt.1 premiären - Intervjuer med Jackson Rathbone och Ashley Greene









Källa
Be Safe/Ronja

TTS: BD pt.1 premiären - Intervjuer med Peter Facinelli och Elizabeth Reaser











Källa
Be Safe/Ronja

TTS: BD pt.1 premiären - Intervjuer med Taylor Lautner









Källa
Be Safe/Ronja

TTS: BD pt.1 premiären - Intervjuer med "the humans"









Källa
Be Safe/Ronja

TTS: BD pt.1 premiären - Kristen Stewart kickar av sig skorna!



Källa
Be Safe/Ronja

TTS: BD pt.1 premiären - Vad gjorde Robert när alla andra såg på "the sex scenes"?

Svaret finns i videon ;)



Källa
Be Safe/Ronja

TTS: BD pt.1 premiären - Taylor Lautner; "Fansen kommer älska Breaking Dawn"



Källa
Be Safe/Ronja

Access Hollywood: BooBoo Stewart pratar om sitt galnaste fan!

Första intervjun är från den stora premiären i förrgår men nästa är angående sitt fan ;)





Källa
Be Safe/Ronja

Glamaholic Magazine - BooBoo Stewart

Vi fortsätter såklart med vanliga nyheter kring casten ;p








Be Safe/Ronja

The Twilight Saga: Breaking Dawn part 1 - nu på bio!

Idag har säkert flera av er redan sett den där filmen som alla pratar om (själv är jag isolerad från FB, telefonen, mailen, allt för att slippa höra ris eller ros om filmen för idag 15.40 sitter vi i biosalongen ;)) men vi hoppas att alla ni som sett den tyckte om den såklart och att alla ni som ska se den får en super upplevelse - känns själv helt overkligt! men antar att man kommer vara skit förbannad över att vi får vänta ett år till på nästa film x)


Bildkälla
Be Safe/Ronja